Weerspiegeling

Mijn beelden zijn een weerspiegeling van mijn leven:

Als ik kijk naar mijn belangrijkste beelden die ik gemaakt heb van steen (serpentijn en speksteen)  staan deze voor een periode in mijn leven.

Uit mijn eerste beeld kwam een gezicht. Als ik nu terug kijk naar die periode waarin ik dit beeld gemaakt heb, kom ik er achter dat vanaf die tijd er een grote verandering in mijn leven is gekomen. Ik ging meer voor mijzelf staan en begon mijn eigen pad te gaan volgen.

Een ander beeld wat ik gemaakt heb is van speksteen een deel van een rug met de bovenbenen. Dit beeld kwam uit de steen toen ik net hersteld was van een dubbele hernia.

Mijn "boedha" beeld doet mij steeds weer zien dat ik de balans en rust in mezelf dien te vinden.
Dit beeld wilde ik eerst van een andere steen maken, maar toen ik deze aan het schoonmaken was kwam er een grote scheur in de steen, precies waar ik het been wilde hebben. Ik dacht dit is niet de goede steen om mijn "boedha" uit te halen. Dus ben ik verder gaan kijken en besloten om samen te werken met de steen. I


k zag dat de scheur zich ontwikkelde in de vorm van een vleugel. Zodoende kwam er een vogel uit met zijn snavel op zijn rug. Toen er plots een gat viel in de steen, dacht jee ik heb geluisterd naar de steen en goed samengewerkt met de steen. Want het gat viel precies waar het oog van de vogel diende te komen.
Deze vogel met zijn snavel op zijn rug duide naar een periode dat het voor mij tijd was om meer naar binnen te gaan.

Het beeld waar ik nu mee bezig ben is een moeder met kind. Afgelopen zomer had een familie opstelling gedaan en daaruit kwam dat ik meer mijn innerlijk kind moet omarmen en vertroetelen. Tussen de spekstenen die ik had liggen heb ik de steen gevonden die mij geholpen heeft om mij en mijn innerlijk goed te verworden. Binnen 2 uur had ik de hoofdcontouren er al uit gehaald, door alleen maar naar de steen te kijken en samen te werken met de steen.

Voor mij is dit intuïtief werken met de steen en zo ook weer te leren van alles wat er gebeurt in mijn leven.