Over mij


Ik ben Melinda en op deze pagina ben je in het hart van mijn onderneming beland.
Ik werk met veel vreugde en bezieling. Ik ben echt superverheugd dit met je te delen.

           Ik ben oprichtster van "Melinda de Hond, Atelier en praktijk voor inspiratie en ontwikkeling",
            een creatief ontwikkelingsweg en trainingsprogramma voor vrouwen die een
            creatieve "hartenbreekster" willen zijn in de positieve zin van het woord.
            Ik leer jou met liefde via creativiteit de vrijheid in jezelf aan te spreken en
            zo een energieker, positiever en leuker leven te krijgen.
 

Ik ben een bezielde (levens)kunstenaar en coach. Ik geniet heel erg van mijn familie, mijn werk, mijn missie manifesteren, mijn vriendinnen en cirkel van inspirerende vrouwen waar ik deel van uitmaak.Heb jij net als ik de wens om meer vrijheid in jezelf aan te spreken en zo een leuker leven te krijgen?

                        Nu ik steeds meer leef met creativiteit en positiviteit, merk ik dat ik met een steeds opener hart leef
                        en het leven met een open en vaker met een nieuwe blik bekijk. Ik geniet van de mooie natuur en
                        van de mooie mensen en dingen om me heen.
                        Ik voel me lichter, energieker en positiever in het leven staan en ik leef vanuit mijn gevoel en intuïtie.
                        Het mooiste is dat het niet alleen mij ten goede komt maar ook aan mijn familie en vrienden en de andere mooie mensen om mij heen,

Ik ben:

Als kind was ik veel met verf en klei bezig. Een stuk papier was voor mij niet groot genoeg, dus de tafel werd ook mee geverfd. Ik deed alles intuïtief, zoals kinderen dat doen.
Toen ik begin twintig was en met schilderen verder ging merkte ik dat ik het met open hart en open blik wat verloren was. Ik zat veel meer in kaders te denken Hoe het allemaal hoort en mooi is en ik ging meteen de details bekijken, terwijl eerst de grote lijnen belangrijk zijn. Mijn lerares heeft toen geregeld tegen me gezegd “Zet die knop om!”
Door de knop om te zetten en in eerste instantie de grote lijnen te zien ben ik veel vrijer gaan werken, kwam daarmee ook uit een faalangst en ging dus meer werken vanuit mijn gevoel.

Door aan mezelf te werken en opleidingen te volgen op allerlei gebieden ben ik meer gaan vertrouwen op mijn intuïtie. Ik ben meer gaan schilderen vanuit een creatief open hart. Soms loop ik nog tegen die muur op, dat is niet erg, die zet ik nu juist in.
Bij boetseren begin ik met een idee, waarna ik me verder laat leiden door mijn handen en mijn open hart. Ik merk dat ik in een flow kom samen met het materiaal waarmee ik op dat moment werk. Ik kom vanuit mijn hoofd (idee) naar mijn hart en intuïtie waardoor de ideeën zo naar voren komen.
Bij beeldhouwen laat ik me al meteen leiden door de vorm van de steen en dan komt het idee vanzelf vanuit mijn hart.
Ik kan je begeleiden om van idee (hoofd) naar hart en intuïtie te gaan.

Als kind was ik al hooggevoelig, daar werd ik me pas vanaf mijn 18de bewust van toen ik in de praktijk  kwam van Kit Simonis, (zij had een praktijk voor Holisme). Door de gesprekken die ik met haar voerde kwam ik er achter dat ik hooggevoelig ben en meer zag dan de meeste mensen.
In mijn leven heb ik mezelf veel weggecijferd tot er een moment kwam dat ik mezelf echt in mijn eigen ogen moest kijken. Ik kwam tot de conclusie dat ik roofbouw op mezelf aan het plegen was, dat merkte ik aan het feit dat ik steeds meer lichamelijke klachten kreeg. Door de verschillende opleidingen en coaching ben ik tot een heel aantal inzichten gekomen zoals: Ik ben de enige die goed voor mezelf moet zorgen, dat als ik iets doe (bijvoorbeeld fysiek, werk wat niet bij me past) wat niet goed voor me is mijn lijf dit meteen aangeeft, ik duidelijker mijn grenzen mag aangeven, ik van nature een positief ingestelde persoonlijkheid heb en dat ik deze meer ga tonen.
 

Door mijn levenservaring en mijn passie in creativiteit heb ik mijn atelier en praktijk Melinda de Hond opgericht om vrouwen te begeleiden in de ontdekkingsreis naar hun eigen creativiteit en intuïtieve ontwikkeling, zodat ze een energieker, positiever en leuker leven krijgt.


Zal ik jou begeleiden met het weg halen van de laatste schillen om je hart?
Ik ben een hartenbreekster in de beste zin van het woord.
Samen met mij, mijn klei, mooie stenen en verf help ik je heelworden en je creatieve vrijheid naar boven te brengen.